Indeklima

En elev med allergi eller følsomme luftveje kan blive meget generet og måske blive syg af luften i lokalerne, selvom andre ingenting mærker. Derfor er det vigtigt at holde niveauet af allergener og irritanter i indeluften på et minimum.

Forældre bør gøre opmærksom på forhold i indeklimaet deres børn reagerer på, så læreren kan medvirke til, at der bliver taget hensyn, hvor det er muligt.

Eleven kan have allergi over for fx dyrehår, pollen, husstøvmider eller skimmelsvampe. Diagnosen allergi stilles hos lægen ved at sammenholde svar fra en allergitest med symptomer.

Elever med luftvejsallergi har næsten altid følsomme luftveje, og vil derfor typisk reagere, hvis de udsættes for irritanter som fx støv, stærke dufte, stearinlys eller os fra madlavning

indeklima
Læs mere hos os