Indretning og inventar

Når I indretter lokaler på skolen, bør I først og fremmest være opmærksomme på, at det skal være let at gøre ordentligt rent. Ellers hober støvet sig op, og det kan genere følsomme luftveje.

Gulvtæpper og polstrede møbler kan indeholde meget støv og allergifremkaldende stoffer fra blandt andet pelsdyr. Derfor bør skolen have glatte gulve overalt og kun have få eller ingen polstrede møbler.

Vær også opmærksom på, at udstilling af ting, som børnene har fremstillet, ophober støv. Forsøg derfor at udskifte udstillingen ofte.

Gode råd til en rengørings- og indeklimavenlig indretning:

• Sørg for, at det er nemt at lave gennemtræk og lufte ud. Nogle skoler har automatisk åben/lukke funktion af vinduer, som sikrer, at luften i klasseværelserne bliver skiftet ud i frikvartererne og efter rengøring.
  • Vælg skabe og skuffer, der kan lukke helt og kasser med låg. Det mindsker risikoen for at lave støvdepoter.
  • Vælg lette møbler, som er nemme at flytte.
  • Undgå at overmøblere.
  • Vælg glatte gulve.
  • Læg måtter, hvor børnene kommer ind udefra.
  • Vælg møbler med stoffer, som er nemme at vaske.
  • Vælg lamper, der kan tørres af.
  • Vælg tynde vaskbare gardiner - eller rullegardiner, der kan tørres af.
  • Undgå at have for meget stående fremme på borde og i vindueskarme.
  • Placer overtøjet i gangen. Gerne i en form for sluse ud for hver klasse, hvis det er muligt.
  • Hav strømpefødder eller indesko indenfor

indretning